Dec 9, 2008

Raya di perantauan

dah agak lama merantau.tapi inilah kali pertama dihari raya aidil adha ni aku beraya diperantauan.nasib baik raya haji....kalo raye pose menangis tak berlagu rasanya.
memang tak terasa sangat la raya.sebab dah tghari pun asyik berbungkus salam selimut lagi.bagus kan?hehehe...
bukan taknak balik.firstly memang nak balik,tapi bila my mum call..dialog dia macam ni.
"tak balik pon takpe.sehari je raya..lagipon kite tak buat korban tahun ni"..yes!lagi la malas nak balik..dah la tambang bas mahal gile skrg.tu yang buat berfikir dua tiga kali nak balik.
alih2 bila dah sume balik,sedih la pulak..kosong hostel..sume orang balik.tinggal aku berdua (dengan kawan). siyesly memang tak terasa sangat.sbb kami asyik buat benda lain.
tapi sangat sedih bila time nak makan.ye la kedai sume tak bukak.aduhai.sangat sedih.tapi syok gak.nak tau ape menu untuk raya kali ni?hiiii...




yeay..lemang dan tuna u...hahaha..cam kelaka ok.orang lain makan lemang ngan rendang..tapi kitorang ngan tuna pon layan...tapi boleh la dari lapar kan?ni la menu untuk raya di hostel kali ni.memang agak menyedihkan bila orang lain call cakap makan nasi dagang(even saya tak suke nasi dagang).
tak tau la akan jadi lagi tak peristiwa tak balik raya ni..ni kali pertama.semoga kali terakhir.hahaha..
watever pon,minggu ni dah balik rumah la.geng2 dah sibuk tnya bila nak balik..terutamanya Cik Kmar
asyik sms tnya.."bile nak balik..nak kuar ni.."..hahaha..takpe2 geng..aku tau korang rindu aku..mesti tak syiok kan aku takde..sabar ye..nantikan kepulanganku..ecece..
k la..i gotta go..
nak tido dah.kepala agak pusing.ni mesti angkara BANYAK tido..=)
kan?

2 comments:

saudagar gaRAM.. said...

program hari raya gua..

bangun tido..
makan..
semayang raya..
lepak..
tido semula..


MAT : beb,kan hari ni hari raya?
GUA : laaa..macam hari senin,cuma ada tambah solat sunat aidiladha je..

Cik Kmar said...

sori syg u blk pn xdpt nk kuar. xpe2 nnt kte jmpe k. muacks.