Oct 3, 2012

Kecantikan Hak Milik Setiap Insan

Tajuk tak boleh blah kan. Hahaha.
Its okey. Saja nak bercerita pasal kecantikan. Al maklumlah semenjak jadi Beauty Consultant Mary kay ni memang suka sangat dengan kecantikan. Ye la, perempuan mana yang tak suka cantik kan? Hehehe.
Okay, dipendekkan cerita.



Aku mula berkenalan dengan Mary Kay ni bulan Februari, 2012. Masa tu rasa macam dah fed-up dah. Tak tahu macam mana lagi nak jaga muka. Kulit berminyak, jerawat ada je tenggelam timbul dan yang paling tak best, parut jerawat meninggalkan kesan hitam kat muka. Tu yang buat lemah semangat nak jumpa orang. Rasa kurang keyakinan diri pun ada juga. Masa tu pernah la tanya kat twitter, "apa produk skincare yang bagus" Mencari cari. Semua produk dah try sama ada mahal atau murah. Sehinggalah, suatu hari tahu pasal Mary Kay setelah diberikan sample percuma. So balik tu cuba lah kat rumah. Pakai pun jimat jimat lah kan. Maklumlah, sample sachet tu kecik aja. Jimat sampai tahan seminggu. Alhamdulillah. Cuba seminggu tu dapat rasa perubahan kulit. Kulit makin lembut dan dalam masa seminggu tu jerawat takde pulak kunjung menjelma. Rasa jatuh cinta terus la masa tu dengan Mary Kay. Nekad. Nak beli jugak set sama yang dapat sample tu.



Ni la produk yang mula mula pakai. Even terus ke anti aging memang dapat rasa perubahan kulit muka. Tapi takde lah satu set. Dulu pakai cleanser dengan moisturizer je. Then, beli. Pakai sampai hari ni. Alhamdulillah. Satu yang aku perasan. Bila kita rasa makin cantik dan puas hati dengan produk tu kita rasa rajin je nak pakai. Muka pun rajin nak belek. Tapi memang nampak dan rasa sendiri perubahan. Dulu kulit berminyak sampai malas nak pakai bedak pun sebab bila pakai tak sampai berapa jam dah habis bedak tu. Sekarang mekap lama pun okey je stay mekap tu. Syukur sangat dipertemukan dengan Mary Kay.

Nampak tak beza. Dulu muka dari jauh nampak licin berkilat je. Parut jerawat tak payah cakap la memang merata tempat. Dua dua gambar ni memang tak pakai mekap. Sangat suka. Sekarang even tak pakai mekap takde lah rasa segan nak jumpa orang. Muka pun takde la berminyak macam dulu lagi.

Mary Kay ni sangat bagus sebab bahan utama nya berasaskan botani. Jadi, tiada penggelupasan. Rasa mild je, soft je kulit pakai. Formula yang berbeza mengikut jenis kulit juga, menjadikan Mary Kay ni sangat unik. Ye lah, kulit manusia kan berbeza beza. Ada orang kulit kering, ada yang ada masalah jerawat, ada yang bermasalah pigmentasi, ada yang kulit berminyak. Satu jenis produk untuk semua jenis kulit? Sudah tentu tu bukan penyelesaian terbaik kan? Sebab tu Mary Kay ni aku suka sangat. Unik dan menarik! Oh sudah tentu berkesan juga.  Dan yang paling penting ada money back guarantee. Haaa, kalau tak bagus takkan la company berani nak janjikan pulangan wang semula kan? Mary Kay juga menawarkan percubaan percuma. Kalau kat farmasi, kita nak beli produk haruslah kena beli kan, cuba baru tau berkesan ke tak. Ini tak payah, anda cuba secara percuma. Kemudian, rasai kesannya dan buat keputusan sama ada ingin beli atau tidak. Oh my! Tak cukup hebat ke? Hebat sangat!!!

Jadi, bila dah happy dengan Mary Kay rasa berminat nak cari pendapatan lebih dengan Mary Kay. Memang betul kata Mary Kay Ash, Pengasas Mary Kay ni. Mary Kay bertujuan memperkayakan wanita. Dengan hanya RM180 berjaya mengubah hidup. Makin berkeyakinan nak jumpa orang. Makin yakin dengan hala tuju diri dan ada visi yang ingin dicapai dalam hidup. Dalam Mary Kay ni senaang. Cuma kita yang tentukan, berapa yang kita nak sebulan dan ambil tindakan. Insyaallah berjaya.

Okey. Dah banyak membebel. Jadi, sesiapa rasa dia nak cuba Mary Kay secara percuma, boleh contact aku. SMS/CALL 017 912 1132

Ingat, tiada paksaan membeli. Yang penting kita semua happy.
Okey, sebab happy sangat, saja nak letak gambar lepas pakai Mary Kay. Masa ni baru sebulan pakai Mary Kay. Tanpa mekap adalah pasti!!  Kahkahkah.



XOXO


2 comments:

Aku Dan Komputer said...

Assalamualaikum, banyak cerita dlm blog ni.. jom ke blog saya pula dan kalau boleh follow la ye :D

Cik Dada said...

Tq :)