Oct 25, 2008

bermula yang baru...


hi all...
hmm..saje bukak belog baru..
sebab belog lame cam shial...tak besh~!
ahaks...

ramai rakan taulan mengomplen aku dah lame tak update belog(yang lame dulu la)..
sebenarnye bukan tanak update..tapi cam badi malas tu terlekat ke kat belog tu..
so,untuk tak menghampakan harapan semua orang yang berminat untuk menghabiskan masa membaca belog aku ni..aku bukak la belog baru..
semoga belog ni mampu memberi badi rajin untuk aku yang malas ni...
hehehehe =)

so..hari ni 26hb october bersamaan hari ahad..cuti la ape lagi kan...
esok pun cuti..deepavali...
*wink~
asyik bercuti..tak ku tahu bilakan aku akan menyiapkan segala tugasan..
thesis kena full submit 30hb..
tapi ape pun aku tak buat lagi..
apelah aku nak mengarut 120 pages tu..
(sigh)...

actually,sekarang tengah pening jugak mau pilih tempat praktikal(LI)
aku dah dapat 4 offer..tapi cam pening r..
i've to make the desicion before 31 October..
well..kot2 la sape2 ade cadangan which place i shud go..
ok..here we go..

first place yang aku dapat kat Puchong..
nama tempat tu Malaysian Vaccines and Pharmaceutical Sdn Bhd..
aku pon tatau sgt tempat ni wat ape..
and tempat ni tak bg elaun..hehehe
aku tak kisah sgt..tp aku takut..sbb tempat ni tak pernah ada rekod amik dak UniKL praktikal kat situ...
i'm the first one kot..takut gak r aku memberi imej buruk nnt..ye la..aku ni kan 'rajin teramat'..
;)

ok..2nd place yang aku dapat kat Kepong..
nama tempatnye..Forest Research Institute Malaysia (FRIM)..
ala yang tempat Maya Karin kawen tu..
ecece..nak jugak kan..hahaha..
tempat ni pun tak ofer elaun..tapi basically aku dah dua kali pi sini..
sbb selalu buat lab kat sana..

3rd place yang aku dapat and tak disangka2...
Kotra Pharma..kat Cheng, Melaka...
tempat ni kira kilang besar r..
ala...yang product die Appeton tu..
macam r korang tatau kan..
mesti tau...
dis place offer me for RM200 monthly..
lepas r untuk sewa rumah kot...
tapi aku takut gak..sbb kilang besar..
hahaha...takdek self confidence langsung kan??

ok...the last place yang aku dapat adalah kat Banting..
Golden Hope Research, or known as Sime Darby skrg ni..
kalo nak kira tempat ni tak relate sgt ngan specialize aku..sbb aku specialize dalam pharmaceutical...
tapi boleh r sbb aku blaja gak r skit2 masa basic year r dulu...
tempat ni offer RM300 monthly...
tapi aku tatau mane ceruk ntah tempat ni..
buatnye celah utan simpan tak ke naya??
*)

hehehe..so gitulah citenye..yang buat aku pening skrg...
so..ade sesape nak bg idea??
boleh la bg aku sedikit input untuk menjanakan otak aku ni dalam buat keputusan..
hahahaha..wallaweh..
lame tak mengarang..dah lupe r...
kihkih...

hmm..ok la..
mau menyiapkan report aku yang sepatutnya dah disubmit..
hahaha..baru nak buat..
pemalas kan saya??
=)


2 comments:

Cik Kmar said...

psl praktikal tu, pilih tmpt yg dh familiar. snang nnt nk estimate n ade ape2 di kemudian hari. hehe. choose with no regret okay~! ;-)

C i k D a d a said...

Cik Kmar:
baek puan...
rasanya munkin Terengganu patut jadi pilihan...
hehehe...