Oct 27, 2008

mari merepek!

Jam sekarang tepat 4.54 pagi..(mengikut jam laptop aku)..
hmm..masih ada lagikah insan yang juga belum tidur seperti aku??
jika ada..apakah yang sedang dilakukan?
adakah anda juga sedang belajar disaat akhir seperti saya??
hehehe..
inilah akibatnya kalu anda 'rajin' seperti saya...
di saat roomate sedang asyik mebuai mimpi indah dalam lenanya, aku masih termanggu,terhangguk2 kepala sambil melayan lagu,dengan harapan nota yang sedang ku baca cepat sampai ke penghujungnya.persoalannya sedang belajar kah aku?
sekarang..musim peperiksaan.dan aku membuat andaian ramai yang masih stay up bersengkang mata seperti aku untuk mentelaah..biarpun sangkaan itu sebenarnya hanyalah propaganda mahu menyedapkan hati sendiri supaya tidak takut untuk stay up,tapi aku suke..~!

Pada fikiranku juga,mungkin sudah tak berguna segala tips2 exam dikala ini.Yang mungkin boleh memberi impak besar kepada diri sekarang hanya mentaliti bahawa kita boleh.Ya..anda boleh Cik Dada!!! Mana mungkin sebenarnya untuk menghafal segala kandungan nota,termasuk nota kaki(footnotes) yang ada dalam kertas dihadapanku sekarang dalam masa yang singkat kan?Oh tidak!!
Okay..now jangan fikir yang bukan bukan...
Anda memang mampu =)

Teringat kenangan zaman lalu ketika di MRSM PC.
Aku adalah golongan yang malas pergi prep..hehehe..mostly of my clicks kot..
rite gurls?disebabkan malas untuk menghayun langkah ke kelas untuk prep,aku rela study dalam bilik bertemankan emergency lamp..ya,hendak seribu daya..
tapi bila fikir balik,haa tu la.Dulu malas sangat..sekarang habit malas tu dah terbawa-terbawa.
Semoga habit itu akan aku tinggalkan disini sebelum grad nanti..
hehehe...
Semoga aku rajin dialam pekerjaan nanti..
Semoga aku juga rajin bila melangkah ke alam rumahtangga nanti..
Tapi dah malas sekarang ni ada ke yang nak??
=)

Sekarang...berubahlah wahai Shahida..
Buatlah pilihan yang bijak..Anda mampu mengubahnya...

Dah..Pegi Belaja!!!

4 comments:

ihsan_huhu said...

gle saket mate aku nk bc

erolnukman said...

go! go!
gud luck cik dada!

C i k D a d a said...

ihsan: well,i laik pink..sakit mata ke??org lain tak komplen pon..
=)

erolnukman:tq =)

C i k D a d a said...
This comment has been removed by the author.