Apr 26, 2009

Hujung Minggu 1

saja buat no 1
sebab weekend kan ada dua hari.
so ni cerita pasal hari sabtu.
yang menaikkan amarah..
sampai sekarang tak reda2..

semalam bola.
tu la yang kes nak bakar stadium bukit jalil tuh..
menyampah.sampai sekarang tak habis lagi.
kisahnya bermula bila Mr J yang dari Kelantan tu..
you know who u are~

pagi yang hening,lebih kurang 8.30pg
biasa lah,nama pun pagi hujung minggu (padahal sama je tiap tiap hari)
aku masih di tempat yang sangat best,tilam la..
tido,apa lagi kan.
telefon berbunyi,membingitkan telinga.

CD:hello
Mr J: hello,nak g tengok bola tak?
CD: Laa..nak datang ke?Buang tebiat ke?
Mr J: Memang pun..(sambil gelak gelak)
CD: Ok,tp tiket ada lagi ke?
Mr J: Nak try cari la ni..Ada baju merah tak?
CD: Takde..kena pakai baju merah ke.
Mr J: takkan nak beli,ada merah merah sikit pun tak takpe.
CD: Cuba la cari tiket dulu..
Mr J: Ok..

begitu lah lebih kurang perbualan aku ngan Mr J pagi tu.
Tak la exactly the same,tapi lebih kurang la.
punya lah bersemangat nak g tengok bola.
walaupun dah janji dengan housemate,
nak temankan dia pergi maxis centre untuk selesaikan hal maxis broadband dia.
Takpe la,then aku pergi la jugak temankan dia selesaikan hal maxis broadband dia,since berfikir kalau Mr J sampai pun mesti petang sebab dia dari Kota Bharu.

Ok,selesai bab tu.
petang memang dah standby,duk kat rumah je.
malas nak keluar pergi mana mana
takut pulak nanti Mr J sampai,susah kalau aku ada program lain.

Kul 4.30 petang, Mr J call.
Dia dah kat Setapak.
sakitnya hati.
Sepatutnya dia fetch aku dulu kat Kepong.
Memang nak cari gaduh ni.
Pastu boleh pulak dia cakap,aku tak payah pergi.
Lagi menambahkan nak cari gaduh.
Alasan dia, ramai sangat orang.Nanti berasak asak.
Dia takut..

takpe..boleh sabar lagi.
pastu dia call lagi bila dah sampai stadium bukit jalil.

Mr J: Takpe.nanti lepas bola abg pegi sana eh,kita g makan.
CD: ok..takpe..jangan tak datang sudah nanti
Mr J: datang,mesti datang

Makanya, malam tu aku menonton bola melalui TV je.
Dah la TV kat umah ni kecik.
Takpe la,janji boleh tgk.sambil menjerit bila suppose masuk gol,tapi tak masuk..
hahaha..(ini memang tak boleh elak)
;)

habis je bola,dan menerima kekalahan Kelantan (dalam hati tetap memuji)
aku pun tunggu la Mr J.
ye la,datang dari Kelantan.
Malam pun malam la.
tunggu jugak,as long as boleh jumpa walau sekejap.

tunggu punya tunggu,dah siap bagi landmark nak datang rumah,
tapi sesat pulak.
entah macam mana la.
agaknya dah rabun,malam malam bawak kereta jauh2.
tapi bila dah half an hour duk pusing pusing tak jumpa landmark yang sepatutnya,
dia call.
ni yang nak marah,dah bagi landmark tapi dia kat lain cakap kat situ
mana nak jumpa.
last,aku pun cakap la.

"balik je la,dah lewat.tak payah la datang"
"ok..takpe lah"

eeiiii...memang la nak marah.
lagi 10minit dia boleh sampai,dia cakap OK??

10minit selepas tu,
"dah kat atas highway karak"

yes..absolutely,memang aku patut bakar Stadium Bukit Jalil tu awal awal..
kan??

2 comments:

Cik Kmar said...

sabor ye cik dada. sengal juge die ye. haha. sabor2. klo aku pn melenting. tp xkuasa kot nk merajuk. haih. wt dunno je. stgi ble dpt jmpe die gtau ko xpuas hati secare lembut. hahaha. (gtau secara lembut walhal dlm hati rs nk lempang je lol)

Cik Dada said...

tau takpe kmar..
rase nak lempang je laju laju..
lol